Privé-zanglessen

of duo, trio, kwartet, ensemble

Werken aan stem en klank
in de les werken we aan o.a. klank, jezelf beter leren horen, resonantie, adem, houding, (tekst) interpretatie en presentatie. Je kunt zelf repertoire kiezen, of ik kan je helpen om geschikte muziek te vinden.

Voor wie
De zanglessen zijn voor iedereen, van beginner tot professional. Uitgangspunt van de lessen is dat iedereen die wil leren zingen, kán leren zingen, en dat iedereen die al goed kan zingen, gemakkelijker en vrijer kan leren zingen.

Meer info
De lessen zijn speels opgebouwd en geheel op het individu gericht. Ik geef les vanuit mijn ervaring vanuit klassieke zang. Daarnaast werk ik met elementen uit de (klankgeoriënteerde) Lichtenberg methode en met eigen verworven inzichten.

Waar
De lessen worden gegeven op de Koningin Emmakade 139 in Den Haag. 

Zingen in een groep

"Het was een van de beste ideeën van het afgelopen jaar om eens bij je aan de Emmakade te komen kijken. Heerlijk dat zingen, en wat een ontspannen sfeer!" 


Werken aan stem en klank
De groepszanglessen zijn zanglessen waarin  in groepsverband gewerkt wordt aan klank, beter leren horen, houding, adem, resonantie, samenklank, tekst, interpretatie (wat zing ik eigenlijk?) en presentatie (hoe komt het over?). 


Voor wie
Wil je graag (beter) leren zingen, maar zing je liever samen dan alleen? Wil jij jouw stem ontdekken? Dan is de wekelijkse groepszangles op de dinsdagavond misschien iets voor jou.

Meer info en gratis proefles

We zingen één- of meerstemmige stukken die  tijdens de lessen samen worden ingestudeerd. Het repertoire is heel gevarieerd: klassiek, musical, canons, meerstemmige ensemble- of koorstukken, opera, swingende liedjes, wereldmuziek. De onderlinge niveau's kunnen en mogen (graag zelfs) verschillen van elkaar. voor wie wil is er de mogelijkheid iets solo te zingen of een duet te doen.

Twee keer per jaar organiseer ik een Groepsles Presentatie, waarbij iedereen kan laten horen aan vrienden en bekenden waaraan gewerkt is. Er is dan ook ruimte voor solistische bijdrages voor wie wil. Bij de presentatie begeleidt een professionele pianist de zangers op de vleugel.

Als het je wat lijkt ben je welkom voor een gratis proefles! Instromen kan doorlopend, als er plek is.

Waar
De lessen worden gegeven op de Koningin Emmakade 139 in Den Haag.